Ideaal Zwachtel 500 x 8 cm

Ideaal Zwachtel 500 x 8 cm

050.0420

Elastisch Ideaal windsel geproduceerd van hoogwaardig 100% katoen. Verkrijgbaar in diverse afmetingen.

 

Een ideaal zwachtel wordt gebruikt in combinatie met syntethische wattenrollen voor het aanleggen van een wondverband of drukverband. Met de hechtpleister wordt het verband na aanbrengen vastgezet.

Waarom ideaal zwachtel kopen?

  • Geproduceerd van hoogwaardig katoen
  • Rafelvrij
  • Ademend en huidvriendelijk
  • Bestand tegen Vet, olie, zalven en zweet
  • Verpakt per stuk in een cellofaan (Hygienisch gebruik)

Waar wordt een ideaal windsel voor gebruikt?

Het ideaal windsel wordt vooral gebruikt bij het aanleggen van een wond- of drukverband. Zorg ervoor dat het windsel correct wordt aangebracht met bijvoorbeeld een wattenrol zodat, er geen knelling ontstaat. Het ideaal windsel wordt gebruikt bij verrekkingen, verstuikingen en spierblessures. 

De zwachtels zijn per stuk verpakt en zijn verkrijgbaar in de maten. In de wereld van Eerste hulp verlening & Bedrijfshulpverling wordt het ideaal zwachtel ook wel ideaal windsel, windsel, ideaal of elastisch hydrofiel zwachtel genoemd. Zorg ervoor dat het windsel altijd aanwezig is in de EHBO koffer of verbanddoos en dat de inhoud compleet is en jaarlijks gecontroleerd wordt.

Ideaal zwachtel of ideaal windsel kopen? Ontdek de veelzijdigheid!

Wat is een ideaal windsel?

Een ideaal windsel, ook wel bekend als een ideaal zwachtel, is een veelgebruikt verbandmiddel dat wordt gebruikt voor het aanleggen van drukverbanden. Het is een elastisch verband dat gemaakt is van katoen of viscose en dat in lengte en breedte kan worden uitgerekt. Hierdoor past het ideaal windsel zich gemakkelijk aan de vorm van het lichaam aan, wat zorgt voor een comfortabele en stevige ondersteuning.

Waarvoor gebruik ik een ideaal windsel?

Een ideaal windsel wordt voornamelijk gebruikt voor het aanleggen van compressieverbanden bij blessures aan spieren en gewrichten. Het biedt steun en druk, waardoor zwellingen verminderd kunnen worden en de genezing wordt bevorderd. Daarnaast wordt een ideaal windsel ook gebruikt als steunverband bij verstuikingen, kneuzingen en verrekkingen.

Door de veelzijdigheid en elasticiteit is het ideaal windsel geschikt voor gebruik bij verschillende soorten blessures en verwondingen aan diverse lichaamsdelen, zoals armen, benen, enkels, polsen en knieën.

Hoe gebruik ik een ideaal zwachtel?

Het aanleggen van een ideaal zwachtel vereist enige vaardigheid, maar met de juiste techniek kan het eenvoudig worden gedaan. Volg deze stappen voor het correct aanleggen van een ideaal zwachtel:

  1. Begin met een licht drukverband aan het begin van het te verbinden lichaamsdeel.
  2. Wikkel het ideaal windsel om het lichaamsdeel in een spiraalvormige beweging.
  3. Oefen gelijkmatige druk uit terwijl je het verband aanbrengt, maar zorg ervoor dat het niet te strak wordt aangelegd.
  4. Werk naar boven toe en bedek het gehele geblesseerde gebied.
  5. Zorg ervoor dat het uiteinde van het ideaal windsel goed wordt vastgezet, bijvoorbeeld met een verbandclip of hechtpleister.

Het ideaal windsel is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waaronder 6 cm en 8 cm breed. Dit maakt het geschikt voor gebruik bij zowel kleinere als grotere lichaamsdelen.

Waarom een ideaal windsel kopen?

Het ideaal windsel is een onmisbaar verbandmiddel voor EHBO-kits, sportverenigingen, fysiotherapiepraktijken en thuisgebruik. Het biedt ondersteuning en verlichting bij blessures en bevordert een snel herstel. Met een ideaal windsel in huis ben je altijd voorbereid op onverwachte situaties waarbij een drukverband nodig is.

Of je nu een actieve sporter bent, een EHBO-voorziening wilt aanleggen, of gewoon voorbereid wilt zijn op blessures, het ideaal windsel is een essentieel verbandmiddel dat niet in jouw uitrusting mag ontbreken.

Bestel nu jouw ideaal windsel in de gewenste afmeting van 6 cm of 8 cm breed en zorg ervoor dat je altijd klaar bent om de juiste ondersteuning te bieden bij blessures en verwondingen!

Soort Windsel
Ideaal
Materiaal
Katoen
Polyamide
Afmeting
5 m x 8 cm
Fabrikant
Sanaplast
Levertijd
Besteld voor 17:00 is volgende dag in huis.
Prijs
€ 0,00 - € 9,99
Inhoud
1 Stuks

Klanten die dit product kochten, kochten ook: